A legfinomabb ételek a minőségi alapanyagoknál kezdődnek

Pulykahúsos, kolbászos bulgur

2018. október 16. - Szeretem a pulykát

Mennyei gyors kaja, ami finom is és egészséges is!

2018_10_pulykahusos_kolbaszos_bulgur2_kicsi.jpg

 

Pulykahúsos, kolbászos bulgur

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg pulykamell kockákra vágva
  • 20 dkg felkarikázott pulykakolbász
  • 2 dl bulgur
  • 4 dl passata (passzírozott paradicsom)
  • 1 vöröshagyma
  • 1 teáskanál szárított oregánó
  • 1 teáskanál szárított bazsalikom
  • 1 fokhagyma apróra vágva
  • frissen őrölt bors
  • 5 dkg vaj

A hagymát apróra vágjuk és a vajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a húst és fehéredésig pirítjuk. Belekeverjük a kolbászt és ropogósra sütjük. Beleöntjük a bulgurt és felöntjük 4 dl vízzel, elkeverjük a paradicsompürével és a fokhagymával. Sózzuk, borsozzuk, beleszórjuk a fűszereket és fedő alatt addig főzzük, amíg a bulgurt meg nem fő, majd tálaljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretemapulykat.blog.hu/api/trackback/id/tr8514304651

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.