A legfinomabb ételek a minőségi alapanyagoknál kezdődnek

Vörösboros pulykapörkölt

2018. szeptember 26. - Szeretem a pulykát

Ha már nincs jó idő, legalább együnk jót! 

Vége a nyárnak, a pörkölt pedig igazi őszi-téli étel (bár mi nyáron is szeretjük), ezért következzen most egy klasszikus, íme:

2018_09_vorosboros_pulykaporkolt_kicsi.jpg

Vörösboros pulykapörkölt

Hozzávalók:

  • 1,5-2 kg pulyka felsőcomb kockára vágva
  • 4 nagyobb vöröshagyma apró kockára vágva
  • 20 dkg húsos szalonna felkockázva
  • 1 kávéskanál őrölt kömény
  • 1 kávéskanál morzsolt majoranna
  • 2 evőkanál őrölt pirospaprika
  • 1-2  gerezd fokhagyma felaprítva
  • 2 dl vörösbor
  • 1 paradicsom
  • 1 paprika
  • frissen őrölt bors
  • a tálaláshoz: uborkasaláta + tejföl + kenyér

A szalonnát megpirítjuk, hozzáadjuk a hagymát és üvegesre sütjük. A húst a hagymás zsiradékban nagy lángon fehéredésig pirítjuk. Beletesszük a fűszereket, felengedjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje, és főzni kezdjük. Mikor félkemény a hús, megszórjuk pirospaprikával, hozzáadjuk a félbevágott paprikát és paradicsomot. Mikor már majdnem készen van a pörkölt, ráöntjük a bort, belenyomjuk a fokhagymát, sózzuk, és készre főzzük. Friss kenyérrel, tejföllel, uborkasalátával tálaljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretemapulykat.blog.hu/api/trackback/id/tr5214258961

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szelid sunmalac 2018.10.03. 21:18:23

Nem vagyok szakerto, de en bizony mashogy tanultam a sorrendet porkolteknel. Szakcs nagyapam tanitott meg ra, hogy a zsiradekben (akar a hagymaval) piritsuk meg a fuszereket (a paprikat termeszetesen NE), igy markansabb es jobban erezheto lesz az izuk. A bort a fozesi procedure elejen ontom ra a husra a vizzel egyutt, mert a borban levo savaknak igy van idejuk dolgozni es puhitani a hus rostjait, nem csak izt adnak hozza. A paprikat pedig a tuzrol leveve a piritott hagymaval keverem el, majd a hussal es ugy teszem vissza a tuzre.