A legfinomabb ételek a minőségi alapanyagoknál kezdődnek

Szeretem a pulykát

Paradicsomos pulykatál tésztával

2018. szeptember 24. - Szeretem a pulykát

Akár a Nagy zabálás c. film egyik főfogása is lehetne, persze nem a filmbeli célt kell kitűzni magunk elé, de ha egy nagyon jót akarunk enni, akkor ezt tuti tipp!! 

2018_09_paradicsomos_pulykata_l_tesztaval_kicsi.jpg

 

Paradicsomos pulykatál tésztával

Hozzávalók:

  • 50 dkg pulykamell kockára vágva
  • 10 dkg pulykakolbász vékonyra szeletelve
  • 50 dkg csiperke szeletekre vágva
  • 1 vöröshagyma
  • 5 dkg vaj
  • 2 dl sűrített paradicsom
  • 3 dl tejszín
  • 30 dkg reszelt sajt
  • 1 teáskanál szárított kakukkfű
  • őrölt bors
  • 20 dkg tészta

A tésztát kifőzzük, leszűrjük, félretesszük.

A húst megmossuk, sózzuk, borsozzuk és a vajon pirosra sütjük, kiszedjük, félretesszük. A hagymát megpirítjuk, hozzáadjuk a gombát és zsírjára pirítjuk kiszedjük, félretesszük. A pulykakolbászt ropogósra sütjük. Hozzáadjuk a húst, a gombát, felöntjük a tejszínnel, belekeverjük a paradicsompürét és a fűszereket. Pár percig főzzük, majd belekeverjük a tésztát és a sajtot. Tűzálló tálba öntjük és 180 fokon kb. 30 percig sütjük és tálaljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretemapulykat.blog.hu/api/trackback/id/tr6114244191

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása