Akár a Nagy zabálás c. film egyik főfogása is lehetne, persze nem a filmbeli célt kell kitűzni magunk elé, de ha egy nagyon jót akarunk enni, akkor ezt tuti tipp!!
Paradicsomos pulykatál tésztával
Hozzávalók:
- 50 dkg pulykamell kockára vágva
- 10 dkg pulykakolbász vékonyra szeletelve
- 50 dkg csiperke szeletekre vágva
- 1 vöröshagyma
- 5 dkg vaj
- 2 dl sűrített paradicsom
- 3 dl tejszín
- 30 dkg reszelt sajt
- 1 teáskanál szárított kakukkfű
- só
- őrölt bors
- 20 dkg tészta
A tésztát kifőzzük, leszűrjük, félretesszük.
A húst megmossuk, sózzuk, borsozzuk és a vajon pirosra sütjük, kiszedjük, félretesszük. A hagymát megpirítjuk, hozzáadjuk a gombát és zsírjára pirítjuk kiszedjük, félretesszük. A pulykakolbászt ropogósra sütjük. Hozzáadjuk a húst, a gombát, felöntjük a tejszínnel, belekeverjük a paradicsompürét és a fűszereket. Pár percig főzzük, majd belekeverjük a tésztát és a sajtot. Tűzálló tálba öntjük és 180 fokon kb. 30 percig sütjük és tálaljuk.