A legfinomabb ételek a minőségi alapanyagoknál kezdődnek

Ha a héten csak egy receptet próbálsz ki, akkor ez legyen az!

2018. szeptember 20. - Szeretem a pulykát

Nem nagyon szám, mondhatnánk, hiszen alig kell hozzá valami és gyorsan meg is van, na de akkor is! Ez egyszerűen zseniális. Tessék kipróbálni!

2018_09_pulykakolbaszos_sajtgolyo_kicsi.jpg

Pulykakolbászos sajtgolyó

Hozzávalók:

  • 10-15 dkg pulykakolbász apró darabokra vágva
  • 20 dkg trappista sajt reszelve
  • 2 tojás
  • 4 dkg liszt
  • a forgatáshoz: zsemlemorzsa
  • a sütéshez: olaj

Mély lábasan felmelegítjük az olajat.

A sajtot, a kolbászt összekeverjük tojással és a liszttel. Vizes kézzel diónyi gombócokat formázunk belőle, megforgatjuk a zsemlemorzsában és az olajban kisütjük. Hidegen vagy melegen, tartár mártással tálaljuk.

 Tipp: sót ne adjunk a masszához, mert a kolbász és a sajt is elég sós, így további sózást nem igényel.

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretemapulykat.blog.hu/api/trackback/id/tr414244187

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gabobaby 2018.10.03. 21:18:28

Csodásan hangzik! Párom áldását adta, így ezt és a vörösboros pulykapörköltet fogom elkészíteni hétvégén (utóbbit bográcsban).