A fasírt (is) amolyan jolly joker, mindig elfogy:) Ha vasárnapi ebéd, ha vendégsereg; hidegen is jó, de frissen is, salátával is, de két szelet kenyér közé.
De most másképpen csináljuk, íme:
Hagymában sült pulykafasírt
Hozzávalók:
- 50 dkg darált pulyka felsőcomb
- 10 dkg húsos szalonna
- 1 tojás
- 1 gerezd fokhagyma
- 4 evőkanál zsemlemorzsa vagy zabpehely
- 1 evőkanál őrölt pirospaprika
- 1 evőkanál morzsolt majoránna
- 2 evőkanál vaj
- 2 nagyobb vöröshagyma
A körethez:
- édesburgonya
- őrölt pirospaprika
- só
- frissen őrölt bors
A tálaláshoz: friss saláta
A szalonnát felaprítjuk, zsírjára pirítjuk. A húst összekeverjük a fűszerekkel, a tojással, a zsemlemorzsával, az apróra vágott fokhagymával és a szalonnával. A hagymákat megpucoljuk, külső, nagyobb rétegeit leszedjük, félretesszük. A közepét felaprítjuk, és a szalonna zsírján üvegesre pirítjuk, a húshoz keverjük és a fasírtmasszát a hagymákba töltjük. A tűzálló tálat a hagyma sütéséből maradt zsíradékkall kikenjük. Az édesburgonyát meghámozzuk, tetszőleges darabokra vágjuk, megforgatjuk a fűszerekben és a sütőtálba tesszük, ráhelyezzük a hagymákat és 180 fokon kb. 45 percig sütjük, majd 10 percig pihentetjük.