A legfinomabb ételek a minőségi alapanyagoknál kezdődnek

Cseréld le a kedvenc péksütis helyedet és csináld meg magad. Kicsit melós, de jó...

2018. augusztus 13. - Szeretem a pulykát

Igen, megéri szenvedni kicsit, mire az összes előkészülettel meg van az ember, mert utána hihetetlen nagyot lehet enni:)

2018_08_pulykakolbaszos_pizzas_csiga_kicsi.jpg

Pulykakolbászos pizzás csiga

Hozzávalók:

  • 25 dkg túró
  • 25 dkg liszt
  • 1/2 dl tej
  • 5 evőkanál olaj
  • 1 kávéskanál só
  • 1/2 csomag sütőpor
  • a nyújtáshoz: liszt

A töltelékhez:

  • 2 dl paradicsompüré
  • 1 teáskanál szárított oregánó
  • 1 teáskanál szárított bazsalikom
  • 15 dkg pulykakolbász apróra vágva

A tetejére:

  • 10 dkg pulykakolbász apróra vágva
  • 10 dkg sajt

A túrót áttörjük, majd összekeverjük a tejjel és az olajjal. Hozzáadjuk a sütőporral és a sóval vegyített lisztet, és az egészet összegyúrjuk. A tésztát lisztezett felületen 20 × 45 cm-es téglalappá nyújtjuk. A töltelékekhez valókat összekeverjük és a tésztalapot megkenjük vele. Megszórjuk az apróra vágott kolbásszal majd feltekerjük, mint a bejglit. 2 cm-es darabokra vágjuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk. Megszórjuk az aprított kolbásszal, a sajttal és 170 fokra előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni, majd tálaljuk.

A nagy munka után az nyugtasson, hogy ezt Te csináltad, ebben csak jó alapanyagok vannak és tudod, hogy mit eszel. És még finomabb is, mint a bolti. 

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretemapulykat.blog.hu/api/trackback/id/tr8814166841

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.