Igen, megéri szenvedni kicsit, mire az összes előkészülettel meg van az ember, mert utána hihetetlen nagyot lehet enni:)
Pulykakolbászos pizzás csiga
Hozzávalók:
- 25 dkg túró
- 25 dkg liszt
- 1/2 dl tej
- 5 evőkanál olaj
- 1 kávéskanál só
- 1/2 csomag sütőpor
- a nyújtáshoz: liszt
A töltelékhez:
- 2 dl paradicsompüré
- 1 teáskanál szárított oregánó
- 1 teáskanál szárított bazsalikom
- 15 dkg pulykakolbász apróra vágva
A tetejére:
- 10 dkg pulykakolbász apróra vágva
- 10 dkg sajt
A túrót áttörjük, majd összekeverjük a tejjel és az olajjal. Hozzáadjuk a sütőporral és a sóval vegyített lisztet, és az egészet összegyúrjuk. A tésztát lisztezett felületen 20 × 45 cm-es téglalappá nyújtjuk. A töltelékekhez valókat összekeverjük és a tésztalapot megkenjük vele. Megszórjuk az apróra vágott kolbásszal majd feltekerjük, mint a bejglit. 2 cm-es darabokra vágjuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk. Megszórjuk az aprított kolbásszal, a sajttal és 170 fokra előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni, majd tálaljuk.
A nagy munka után az nyugtasson, hogy ezt Te csináltad, ebben csak jó alapanyagok vannak és tudod, hogy mit eszel. És még finomabb is, mint a bolti.