Most készítsünk valami különlegeset! Abban az értelemben, hogy sajnos nem minden nap van időnk a konyhában hosszú órákat tölteni vagy olyan ételt főzni, ami több odafigyelést és koncentrációt igényel...
Jöjjön egy rendhagyó recept, amiben van tészta készítés, sütés, hajtogatás...no meg pulyka:)
Pulykakolbászos-hagymás táska
Hozzávalók 6 db-hoz:
- 18 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
- 7 dkg tönkölyliszt
- 1/2 csomag szárított élesztő (3,5 g)
- 1,5 dl langyos víz
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 kávéskanál só
- 1/2 kávéskanál szárított majoránna
A töltelékhez:
- 30 dkg apróra vágott pulyakolbász
- 3 kisebb lila hagyma
- 3 dl zsíros tejföl
- só
- őrölt bors
- 1 evőkanál szárított majoránna
- a tetejére: olaj, pirított hagyma
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, 30 percig kelesztjük.
A megkelt tésztát 6 egyenlő részre osztjuk. Egyenként mindet körlappá nyújtjuk, majd a közepükre kenjük a tejfölt, megszórjuk a felaprított hagymával, a kolbásszal, sózzuk, boroszzuk, meghintjük a majorannával, a tésztát félbehajtjuk, és a széleket alaposan összenyomkodjuk. A tetejüket megkenjük olajjal, megszórjuk pirított hagymával és forró, 250 fokos sütőben 18 perc alatt készre sütjük.