A legfinomabb ételek a minőségi alapanyagoknál kezdődnek

Szeretem a pulykát

Pulykakolbászos-hagymás táska

2018. július 29. - Szeretem a pulykát

Most készítsünk valami különlegeset! Abban az értelemben, hogy sajnos nem minden nap van időnk a konyhában hosszú órákat tölteni vagy olyan ételt főzni, ami több odafigyelést és koncentrációt igényel...

Jöjjön egy rendhagyó recept, amiben van tészta készítés, sütés, hajtogatás...no meg pulyka:)

Pulykakolbászos-hagymás táska

2018_07_pulykakolbaszos_hagymas_taska2_kicsi.jpg

Hozzávalók 6 db-hoz:

  • 18 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
  • 7 dkg tönkölyliszt
  • 1/2 csomag szárított élesztő (3,5 g)
  • 1,5 dl langyos víz
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 kávéskanál só
  • 1/2 kávéskanál szárított majoránna

A töltelékhez:

  • 30 dkg apróra vágott pulyakolbász
  • 3 kisebb lila hagyma
  • 3 dl zsíros tejföl
  • őrölt bors
  • 1 evőkanál szárított majoránna
  • a tetejére: olaj, pirított hagyma

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, 30 percig kelesztjük.

A megkelt tésztát 6 egyenlő részre osztjuk. Egyenként mindet körlappá nyújtjuk, majd a közepükre kenjük a tejfölt, megszórjuk a felaprított hagymával, a kolbásszal, sózzuk, boroszzuk, meghintjük a majorannával, a tésztát félbehajtjuk, és a széleket alaposan összenyomkodjuk. A tetejüket megkenjük olajjal, megszórjuk pirított hagymával és forró, 250 fokos sütőben 18 perc alatt készre sütjük.

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretemapulykat.blog.hu/api/trackback/id/tr5814143073

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása