A legfinomabb ételek a minőségi alapanyagoknál kezdődnek

Szeretem a pulykát

Fokhagymás pulykamell

2018. július 21. - Szeretem a pulykát

Igazi nyári könnyű étel vendégeknek, barátoknak és a családnak, ami ráadásul könnyű is és gyors is. A fokhagyma pedig az egyik legjobb dolog, ami a pulykához kell, tehát panaszra nem lehet ok:)

2018_07_fokhagymas_pulykamell_kicsi.jpg

Fokhagymás pulykamell

Hozzávalók:

  • 50 dkg szeletelt pulykamell csíkokra vágva
  • 2 tojás
  • 2 evőkanál zsíros tejföl
  • frissen őrölt bors
  • 1 gerezd fokhagyma apróra vágva
  • őrölt pirospaprika
  • kb. 4-6 evőkanál liszt

A sütéshez:

  • olaj

A tálaláshoz:

  • friss saláta

A tojást összekeverjük a tejföllel, a fűszerekkel és annyi liszttel, hogy sűrű palacsintatészta állagú mázat kapjunk. A megmosott, leszárított húst belekeverjük és minimum 30 percre, de akár 1 éjszakára a hűtőbe tesszük.

Forró olajban, kisebb adagokban kisütjük, friss salátával vagy tetszőleges körettel tálaljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretemapulykat.blog.hu/api/trackback/id/tr9714102109

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása