A legfinomabb ételek a minőségi alapanyagoknál kezdődnek

Szeretem a pulykát

Sült padlizsános krém házilag, ami azért kicsit más is? Na ezzel megnyerheted az otthoni vacsora csatát!

2018. július 03. - Szeretem a pulykát

A hagyományos padlizsánkrém receptektől ez annyiban tér el, hogy pulykahús is van benne. De éppen ettől lesz más, és nem hagyományos, ami a cél is ennél a receptnél, mert megéri kísérletezgetni néha. Tuti vendégváró recept, de ha meglepetést akarsz a családi asztalra, akkor is tökéletes választás. 

2018_06_sult_padlizsanos_pulykahuskrem2_kicsi.jpg

Sült padlizsános pulykahúskrém

Hozzávalók:

  • 50 dkg pulykamell
  • 2 padlizsán
  • 1 gerezd fokhagyma
  • őrölt bors
  • bazsalikom (elhagyható)
  • olívaolaj
  • aszalt paradicsom

A padlizsánokat megmossuk, pár helyen villával megszúrkáljuk és sütőpapírral bélelt tűzálló edényben 180 fokon kb. 30 perc alatt megsütjük, kihűtjük. A padlizsánhúst kikaparjuk, félretesszük.

A húst sózzuk, borsozzuk és az olajon mindkét oldalát pirosra sütjük, kisebb darabokra vágjuk, pár húsdarabot félreteszünk, a maradék húst a padlizsánhússal együtt aprítógépbe tesszük és pépestre keverjük. Sózzuk, borsozzuk, hozzákeverjük az apróra vágott aszalt paradicsomot, a bazsalikomot, a finomra reszelt fokhagymát, beletesszük a félretett húsdarabokat és tálaljuk.

És jót tesz neki, ha a hűtőben áll egy éjszakát, hogy összeérjenek az ízek:) 

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretemapulykat.blog.hu/api/trackback/id/tr2214076183

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása