A legfinomabb ételek a minőségi alapanyagoknál kezdődnek

Szeretem a pulykát

Gyors életmentő vacsora ötlet

2018. június 27. - Szeretem a pulykát

A következő pulykás receptet könnyen és gyorsan el lehet készíteni, csak a sütésre kell odafigyelni. Lepd meg a családodat vagy párodat ezzel a könnyű, de mégis laktató sült pulykás fogással, ami akár egy jó filmnézés előtti gyors életmentő vacsora is lehet. 

2018_06_szalonnaban_sult_sajtos_pulykamell.jpg

Szalonnában sült sajtos pulykamell

Hozzávalók kb. 25 x 12 cm-es sütőtálhoz, 4-6 személyre:

  • 40 dkg vékony szeletekre vágott pulykamell
  • 30-40 dkg reszelt trappista sajt
  • 3 tojás
  • liszt
  • Kb. 12 szelet vékonyra vágott húsos szalonna
  • a tálaláshoz: saláta

A tűzálló tálba fektetjük a szalonnákat, úgy, hogy minden szelet kicsit fedje a másikat és túllógjon a tál szélein.
A megmosott húst leszárítjuk, sózzuk, majd lisztbe, tojásba és a sajtba forgatjuk és a szalonnára tesszük őket, szorosan egymás mellé. Akár két-három réteg vastagságban is megtölthetjük a tálat. Ha marad a panírozásból tojás és sajt azt összekeverjük és a húsra öntjük. Ráhatjuk a túllógó szanlonnaszeleteket és a 180 fokon kb. 50 percig sütjük. Kivesszük a sütőből, kicsit kihűtjük, majd sütőpapírra borítjuk és megfordítva visszatesszük a sütőtálba, így a teteje most a szalonnasor lesz. Grill alatt kb. 15 perc alatt pirosra sütjük, hidegen vagy melegen, salátával vagy tetszőleges körettel tálaljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretemapulykat.blog.hu/api/trackback/id/tr4614076069

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása