A következő pulykás receptet könnyen és gyorsan el lehet készíteni, csak a sütésre kell odafigyelni. Lepd meg a családodat vagy párodat ezzel a könnyű, de mégis laktató sült pulykás fogással, ami akár egy jó filmnézés előtti gyors életmentő vacsora is lehet.
Szalonnában sült sajtos pulykamell
Hozzávalók kb. 25 x 12 cm-es sütőtálhoz, 4-6 személyre:
- 40 dkg vékony szeletekre vágott pulykamell
- 30-40 dkg reszelt trappista sajt
- 3 tojás
- liszt
- só
- Kb. 12 szelet vékonyra vágott húsos szalonna
- a tálaláshoz: saláta
A tűzálló tálba fektetjük a szalonnákat, úgy, hogy minden szelet kicsit fedje a másikat és túllógjon a tál szélein.
A megmosott húst leszárítjuk, sózzuk, majd lisztbe, tojásba és a sajtba forgatjuk és a szalonnára tesszük őket, szorosan egymás mellé. Akár két-három réteg vastagságban is megtölthetjük a tálat. Ha marad a panírozásból tojás és sajt azt összekeverjük és a húsra öntjük. Ráhatjuk a túllógó szanlonnaszeleteket és a 180 fokon kb. 50 percig sütjük. Kivesszük a sütőből, kicsit kihűtjük, majd sütőpapírra borítjuk és megfordítva visszatesszük a sütőtálba, így a teteje most a szalonnasor lesz. Grill alatt kb. 15 perc alatt pirosra sütjük, hidegen vagy melegen, salátával vagy tetszőleges körettel tálaljuk.