A legfinomabb ételek a minőségi alapanyagoknál kezdődnek

Göngyölni jó:) Főleg, ha a pulyka és a szalonna találkozik

2018. június 20. - Szeretem a pulykát

Igazi különlegességet mutatunk, ami nem mindennapi vendégváró falat vagy akár ebéd is lehet, salátával és akkor diétás nyári fogás, vagy bármi mással pl. meccs nézéshez is:)

2018_06_szalonnaba_gongyolt_pulykafasirt_4.jpg

 

Szalonnába göngyölt pulykafasírt

Hozzávalók 8 db-hoz:

  • 50 dkg darált pulyka felsőcomb
  • 1 vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 tojás
  • 5 dkg zabpehely
  • 1/3 kávéskanál őrölt kömény
  • 1 teáskanál őrölt pirospaprika
  • őrölt bors
  • 8 szelet vékonyra vágott húsos szalonna
  • a tálaláshoz: zöldsaláta

A zabpelyhet vízzel leöntjük, kb. 20 percre félretesszük. A húst az aprított vörös- és fokhagymával, valamint a többi fűszerrel és a tojással együtt tálba rakjuk. A zabpelyhet jól kinyomkodjuk, és a húshoz adjuk. Az egészet alaposan összegyúrjuk. A masszából golyókat formázunk, mindet lelapítjuk, 1-1 szalonnával körbetekerjük és grillen vagy serpenyőben, kevés olajban, közepes lángon mindkét oldalukon megsütjük. Tetszőleges körettel tálaljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretemapulykat.blog.hu/api/trackback/id/tr3314046190

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.