A legfinomabb ételek a minőségi alapanyagoknál kezdődnek

Pulykakolbászos joghurtsajt

2018. május 02. - Szeretem a pulykát

Hogyan lehet feldobni egy sima kolbászt? Vagy egy natúr joghurtból hogyan vált a vendégváró falatok sztárja?

Próbáljátok ki a pulykakolbászos joghurtsajt receptünket!

2018_03_pulykakolbaszos_joghurtsajt_kicsi.jpg

Hozzávalók:

  • 2 l natúr joghurt
  • 20-30 dkg pulykakolbász
  • a tálaláshoz: friss saláta (elhagyható) és snidling

Magas tál fölé helyezünk egy szűrőt kibélelve két réteg gézzel vagy egy réteg vékony vászonanyaggal. Beleöntjük a joghurtot, lefedjük hűvös helyen egy éjszakát állni hagyjuk, hogy a savó kicsepeghessen belőle. Az anyaggal összefogva átnyomkodjuk, majd visszatesszük a szűrőbe és ráteszünk egy tányért, amire nehezebb konzervet vagy edényt teszünk, hogy a maradék savót is kinyomjuk belőle. Kiszedjük a gézből, egy tálban villával átkeverjük, belekeverjük az apróra vágott kolbászt, sózzuk és golyó formára formázzuk. Friss salátával tálaljuk.

Tipp: a sajtot tovább gazdagíthatjuk apróra vágott hagymával, fűszerekkel, sonkával, stb.

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretemapulykat.blog.hu/api/trackback/id/tr8113883254

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.