A legfinomabb ételek a minőségi alapanyagoknál kezdődnek

Zöldborsós-paradicsomos pulykaragu

2018. február 16. - Szeretem a pulykát

zoldborsos_paradicsomos_pulykaragu.png
Hozzávalók

50 dkg pulykamell vékony csíkokra vágva
1 vöröshagyma
2 evőkanál vaj
1 konzerv sűrített paradicsom (150 g)
1 evőkanál őrölt pirospaprika
1 gerezd fokhagyma apróra vágva
1 evőkanál szárított majoránna
25 dkg (fagyasztott) zöldborsó

őrölt bors

A húst megmossuk, a hagymát megpucoljuk, apró kockára vágjuk és a vajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a húst, fehéredésig sütjük, majd belekeverjük a paradicsompürét és a fűszereket. Sózzuk, borsozzuk, felöntjük kb. 2 dl vízzel és fedő alatt puhára főzzük. Belekeverjük a borsót, még kb. 5 percig főzzük, majd tálaljuk.

Tipp: főtt rizzsel, sült krumplival, nokedlival vagy tetszőleges körettel tálalható.

Receptjeinkkel már a Foodyny oldalán is találkozhatsz, ahol további finomságok is várnak rád. Ismerj meg egy új ízvilágot!

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretemapulykat.blog.hu/api/trackback/id/tr413673332

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.