A legfinomabb ételek a minőségi alapanyagoknál kezdődnek

Szeretem a pulykát

Gluténmentes sült szendvics

2018. január 17. - Szeretem a pulykát

szendvics.png
Hozzávalók 9 db-hoz

20 dkg őrölt mandula vagy dió
6 dkg útifűmaghéj
20 g foszfátmentes sütőpor
3 evőkanál almaecet vagy citromlé
4 tojásfehérje
6 g só
2,2 dl forró víz

a szendvicshez:
gluténmentes pulykasonka
tojás
reszelt sajt
vaj

a tálaláshoz:
snidling
friss saláta

A sütőt 180 fokra kapcsoljuk.

A zsemlékhez a száraz hozzávalókat késes aprítóba vagy turmixba mérjük, és pár pillanat alatt összedaráljuk. Hozzáadjuk a tojásfehérjét (nem kell felverni), valamint az ecetet vagy a citromlét, majd ismét néhány pillanatig járatjuk a gépet. Beleöntjük a forró vizet, ezzel addig keverjük, amíg a massza össze nem áll (1-2 perc).

Vizes kézzel 9 zsemlét formázunk belőle, és sütőpapírral vagy szilikonlappal bélelt tepsire sorakoztatjuk őket, egymástól 3-4 cm távolságra. 45-50 perc alatt megsütjük a zsemléket. Ha a külsejük nagyon barnulna, tűpróbával ellenőrizhetjük, átsültek-e, majd kihűtjük.

A zsemlék tetejét levágjuk, a közepüket kiszedjük, vékonyan megkenjük vajjal, belenyomjuk a sonkát és óvatosan beleöntjük a tojást. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a sajttal, végül 180 fokos sütőben addig sütjük, míg a tojás meg nem sül (kb. 18 perc). Melegen vagy hidegen, snidlinggel megszórva, friss salátával tálaljuk.

Receptjeinkkel már a Foodyny oldalán is találkozhatsz, ahol további finomságok is várnak rád. Ismerj meg egy új ízvilágot!

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretemapulykat.blog.hu/api/trackback/id/tr8413581741

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása