Hozzávalók 4-6 személyre
50 dkg fehér bab
25 dkg gersli vagy árpagyöngy
1 vöröshagyma
2-4 gerezd fokhagyma
2 evőkanál őrölt pirospaprika
só
bors
1 füstölt pulykacomb (kb. 1-1,5 kg)
víz
2-4 evőkanál (liba)zsír
a tálaláshoz:
személyenként 1-2 főtt tojás
A babot és a gerslit egy éjszakára hideg vízbe áztatjuk.
Tűzálló, vastag falú lábosba tesszük a zsírt, beleöntjük az átmosott babot, gerslit és az apróra vágott hagymát. A húst lemossuk és az edénybe tesszük. Megszórjuk a pirospaprikával, kevés sóval, borssal, beletesszük a fokhagymát és bőségesen felöntjük vízzel. Felforraljuk, majd lefedve, 180 fokos sütőbe tesszük, és 4-6 órát sütjük. Időnként pótoljuk az elfőtt vizet, majd az utolsó fél órában fedő nélkül pirítjuk. Ha szükséges, sózzuk, és főtt tojással tálaljuk.
Receptjeinkkel már a Foodyny oldalán is találkozhatsz, ahol további finomságok is várnak rád. Ismerj meg egy új ízvilágot!