A legfinomabb ételek a minőségi alapanyagoknál kezdődnek

Szeretem a pulykát

Sólet füstölt pulykahússal

2018. január 15. - Szeretem a pulykát

solet.png
Hozzávalók 4-6 személyre

50 dkg fehér bab
25 dkg gersli vagy árpagyöngy
1 vöröshagyma
2-4 gerezd fokhagyma
2 evőkanál őrölt pirospaprika

bors
1 füstölt pulykacomb (kb. 1-1,5 kg)
víz
2-4 evőkanál (liba)zsír

a tálaláshoz:
személyenként 1-2 főtt tojás

A babot és a gerslit egy éjszakára hideg vízbe áztatjuk.

Tűzálló, vastag falú lábosba tesszük a zsírt, beleöntjük az átmosott babot, gerslit és az apróra vágott hagymát. A húst lemossuk és az edénybe tesszük. Megszórjuk a pirospaprikával, kevés sóval, borssal, beletesszük a fokhagymát és bőségesen felöntjük vízzel. Felforraljuk, majd lefedve, 180 fokos sütőbe tesszük, és 4-6 órát sütjük. Időnként pótoljuk az elfőtt vizet, majd az utolsó fél órában fedő nélkül pirítjuk. Ha szükséges, sózzuk, és főtt tojással tálaljuk.

Receptjeinkkel már a Foodyny oldalán is találkozhatsz, ahol további finomságok is várnak rád. Ismerj meg egy új ízvilágot!

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretemapulykat.blog.hu/api/trackback/id/tr9913577945

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása