A legfinomabb ételek a minőségi alapanyagoknál kezdődnek

Kolbászos-paradicsomos rizses hús

2018. január 11. - Szeretem a pulykát

rizses_hus.png
Hozzávalók 4 személyre

20 dkg pulykakolbász
50 dkg pulykamell felcsíkozva
1 vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 konzerv hámozott paradicsom (40 dkg)
10 dkg (barna)rizs
1 teáskanál őrölt pirospaprika

őrölt bors
1 evőkanál olaj vagy zsír

a tálaláshoz:
aprított petrezselyemzöld
savanyú uborka

A felkarikázott kolbászt a zsiradékon megpirítjuk. Hozzáadjuk a felkockázott hagymát és üvegesre pároljuk, belekeverjük a megmosott húst és fehéredésig sütjük. Felöntjük a paradicsommal, belekeverjük a rizst, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a pirospaprikával, felöntjük 4 dl vízzel, és fedő alatt addig főzzük, míg a rizs meg nem puhul.

Aprított petrezselyemzölddel megszórva, savanyú uborkával tálaljuk

Receptjeinkkel már a Foodyny oldalán is találkozhatsz, ahol további finomságok is várnak rád. Ismerj meg egy új ízvilágot!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretemapulykat.blog.hu/api/trackback/id/tr4113559543

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ratex 2018.01.15. 15:30:05

20 dkg kolbász és fél kiló pulykamell mellé direkt van csupán 10 dkg rizs írva? Nekem nagyon kevésnek tűnik.

GGy 2018.01.15. 15:30:50

Ez már majdnem jambalaya :)))

Szeretem a pulykát 2018.01.15. 15:37:30

@ratex: Kedves Ratex!

Köszönjük az észrevételt. Célunk, hogy olyan fogásokat ajánljuk Nektek, amelyek egészségesebbek is, így kisebb mértékben tartalmaznak köreteket. Természetesen, ha kevesled, ízlés szerint készíthetsz hozzá több rizst. Természetesen ebben az esetben több folyadék hozzáadására lesz szükség. Amennyiben szeretnél odafigyelni a szénhidrátbevitelre, javasoljuk, hogy a köretet savanyúsággal egészítsd ki!