Hozzávalók 4 személyre
20 dkg pulykakolbász
50 dkg pulykamell felcsíkozva
1 vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 konzerv hámozott paradicsom (40 dkg)
10 dkg (barna)rizs
1 teáskanál őrölt pirospaprika
só
őrölt bors
1 evőkanál olaj vagy zsír
a tálaláshoz:
aprított petrezselyemzöld
savanyú uborka
A felkarikázott kolbászt a zsiradékon megpirítjuk. Hozzáadjuk a felkockázott hagymát és üvegesre pároljuk, belekeverjük a megmosott húst és fehéredésig sütjük. Felöntjük a paradicsommal, belekeverjük a rizst, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a pirospaprikával, felöntjük 4 dl vízzel, és fedő alatt addig főzzük, míg a rizs meg nem puhul.
Aprított petrezselyemzölddel megszórva, savanyú uborkával tálaljuk
Receptjeinkkel már a Foodyny oldalán is találkozhatsz, ahol további finomságok is várnak rád. Ismerj meg egy új ízvilágot!