A legfinomabb ételek a minőségi alapanyagoknál kezdődnek

Pulyka tetrazzini

2017. október 27. - Szeretem a pulykát

pulyka_tetrazzini.png
Hozzávalók 6 személyre


50 dkg szeletelt pulykamell
50 dkg (portobello) gomba
1 nagy vöröshagyma
2-4 gerezd fokhagyma
10 dkg zöldborsó
4 dl tejszín
4 dl tej
4 evőkanál olíva olaj
10 dkg vaj
1 evőkanál szárított kakukkfű
1 teáskanál frissen reszelt szerecsendió
5 dkg parmezán

frissen őrölt bors
zsemlemorzsa

továbbá:
25 dkg tészta
1 evőkanál olívaolaj


az edény kenéséhez:
vaj

a tálaláshoz:
friss kakukkfű (elhagyható)

Felforralunk 2,5 liter vizet. Ha felforrt, belekeverünk kevés sót és a tésztát. Újraforraljuk, majd lefedjük és elzárjuk alatta a gázt. Kb. 10 perc múlva, amikor harapható, leszűrjük, hozzákeverünk 1 evőkanál olajat, hogy ne tapadjon össze, lefedjük, félretesszük.

A húst megmossuk, sózzuk, borsozzuk. A vajat és az olajat felmelegítjük, és a hús minden oldalát pirosra sütjük, kiszedjük, félretesszük.

A hagymát felkockázzuk és a zsiradékon megpároljuk, hozzáadjuk a felszeletelt gombát, a kakukkfüvet és zsírjára pirítjuk, félretesszük.

A visszamaradt zsiradékhoz adjuk a tejet és a tejszínt. Sűrűre forraljuk, belekeverjük a zöldborsót és a szerecsendiót.

Egy tűzálló tálat vajjal kikenünk. A húst apró darabokra tépkedjük, hozzákeverjük a tésztát, a gombát és a tejszínes borsót. Beleöntjük a tálba, a tetejét megszórjuk a reszelt sajttal és a zsemlemorzsával, majd 180 fokos sütőben addig sütjük, amíg a teteje pirosra nem sül.

Tálaláskor megszórhatjuk friss kakukkfűvel.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretemapulykat.blog.hu/api/trackback/id/tr8113085530

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.