Hozzávalók
50 dkg darált pulyka felsőcomb
kb. 8 kisebb, tölteni való (TV) paprika
1 kisebb zeller (kb. 10 dkg)
1 tojás
1 vöröshagyma
só
őrölt bors
1 evőkanál édes pirospaprika
1 doboz sűrített paradicsom (400 ml)
kb. 1 l húsleves vagy alaplé
1-2 evőkanál zsír vagy olaj
a tálaláshoz:
petrezselyemzöld (elhagyható)
paprika (elhagyható)
A zellert megtisztítjuk és apróra reszeljük, a zsiradékon ropogósra sütjük, kiszedjük, lecsepegtetjük. A darált húst alaposan összekeverjük a tojással, az apróra vágott hagymával, a pirospaprikával, a sóval, borssal és a pirított zeller felével. A paprikák végét levágjuk, a csumájukat kivesszük, a fűszerezett húst lazán beletöltjük. Széles lábos aljába tesszük a paprikákat, ráöntjük a húslevessel elkevert paradicsompürét, a maradék pirított zellert, és lefedve addig főzzük, míg a paprika meg nem fő. Tálaláskor petrezselyemzölddel és vékonyra szelt paprikával tálaljuk.
Tipp: az étel így készítve gluténmentes, paleo, alacsony szénhidráttartalmú fogás. Ha valaki édesen szereti, kevés édesítőt is adhat hozzá.