A legfinomabb ételek a minőségi alapanyagoknál kezdődnek

Szeretem a pulykát

Zelleres töltött paprika azoknak is, akik figyelnek az alakjukra

2017. augusztus 08. - Szeretem a pulykát

zelleres_toltott_paprika.png
Hozzávalók

50 dkg darált pulyka felsőcomb
kb. 8 kisebb, tölteni való (TV) paprika
1 kisebb zeller (kb. 10 dkg)
1 tojás
1 vöröshagyma

őrölt bors
1 evőkanál édes pirospaprika
1 doboz sűrített paradicsom (400 ml)
kb. 1 l húsleves vagy alaplé
1-2 evőkanál zsír vagy olaj

a tálaláshoz:
petrezselyemzöld (elhagyható)
paprika (elhagyható)

A zellert megtisztítjuk és apróra reszeljük, a zsiradékon ropogósra sütjük, kiszedjük, lecsepegtetjük. A darált húst alaposan összekeverjük a tojással, az apróra vágott hagymával, a pirospaprikával, a sóval, borssal és a pirított zeller felével. A paprikák végét levágjuk, a csumájukat kivesszük, a fűszerezett húst lazán beletöltjük. Széles lábos aljába tesszük a paprikákat, ráöntjük a húslevessel elkevert paradicsompürét, a maradék pirított zellert, és lefedve addig főzzük, míg a paprika meg nem fő. Tálaláskor petrezselyemzölddel és vékonyra szelt paprikával tálaljuk.

Tipp: az étel így készítve gluténmentes, paleo, alacsony szénhidráttartalmú fogás. Ha valaki édesen szereti, kevés édesítőt is adhat hozzá.

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretemapulykat.blog.hu/api/trackback/id/tr3912710822

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása