A legfinomabb ételek a minőségi alapanyagoknál kezdődnek

Szeretem a pulykát

Ragacsos pulykagombóc egy csipetnyi egzotikummal

2017. július 20. - Szeretem a pulykát

ragacsos_pulykagomboc.png
Hozzávalók  a gombóchoz:
50 dkg darált pulykacomb
1 tojás
1 apróra vágott vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 teáskanál őrölt gyömbér

őrölt bors

a sütéshez:
olaj vagy zsír

a szószhoz:
2 evőkanál balzsamecet
3-4 evőkanál szójaszósz
2 evőkanál méz
4 evőkanál ketchup
1 gerezd fokhagyma
1 teáskanál őrölt gyömbér

A húst összekeverjük a többi hozzávalóval, vizes kézzel gombócokat formálunk a masszából és a zsiradékon megsütjük. 

A szósz hozzávalóit összekeverjük és a pirosra sült húsgolyókat ebbe forgatjuk. A szezámmagot száraz serpenyőben pár perc alatt megpirítjuk és a ragacsos húsgolyókra szórjuk, majd tálaljuk. Uborkasalátát is kínálhatunk hozzá.

Tipp: gluténementes hozzávalókat használva az étel gluténmentes diétába is beilleszthető.

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretemapulykat.blog.hu/api/trackback/id/tr8012677415

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása