Hozzávalók a gombóchoz:
50 dkg darált pulykacomb
1 tojás
1 apróra vágott vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 teáskanál őrölt gyömbér
só
őrölt bors
a sütéshez:
olaj vagy zsír
a szószhoz:
2 evőkanál balzsamecet
3-4 evőkanál szójaszósz
2 evőkanál méz
4 evőkanál ketchup
1 gerezd fokhagyma
1 teáskanál őrölt gyömbér
A húst összekeverjük a többi hozzávalóval, vizes kézzel gombócokat formálunk a masszából és a zsiradékon megsütjük.
A szósz hozzávalóit összekeverjük és a pirosra sült húsgolyókat ebbe forgatjuk. A szezámmagot száraz serpenyőben pár perc alatt megpirítjuk és a ragacsos húsgolyókra szórjuk, majd tálaljuk. Uborkasalátát is kínálhatunk hozzá.
Tipp: gluténementes hozzávalókat használva az étel gluténmentes diétába is beilleszthető.