A legfinomabb ételek a minőségi alapanyagoknál kezdődnek

Szeretem a pulykát

Omlós szaftos hús a gyengéd?? Akkor ez a Te recepted!

2018. június 18. - Szeretem a pulykát

Valami finomat és kiadósat ennél? Viszont sokat vacakolni sincs kedved? Akkor készítsed el az egyben sült pulykacombot, amihez kell egy éjszaka a sütés előtt, de megéri, mert garantáltan mindenki szeretni fogja:) 

2018_06_egyben_sult_pulykacomb3.jpg

Egyben sült pulykacomb

Hozzávalók:

  • 1-2 egész pulyka felsőcomb (filézve, szétnyitva) (kb. 2-3 kg)
  • 1/2 dl olaj
  • őrölt bors
  • 2 evőkanál őrölt pirospaprika
  • 2 őszibarack
  • 2 sárgabarack
  • 2 vöröshagyma négybe vágva
  • 2 nagyobb sárgarépa nagyobb karikákra vágva 

A húst megmossuk, szárazra töröljük. A barackot megmossuk, a magokat eltávolítva, a gyümölcshúst pépesre aprítjuk. Hozzákeverjük a fűszereket, az olajat és mindent egy nagy méretű sütőzacskóba öntünk. A húst a pácba tesszük, a zacskó száját összefogva addig masszirozzuk, mozgatjuk, amíg a húst mindenhol bevonja a barackos massza. Egy éjszakára hűtőbe tesszük. 

A sütőt 100 fokra kapcsoljuk, a sütőzacskóba 1/2 dl vizet öntünk, beletesszük a hagymát, a répát. A sütőzacskó száját összekötjük, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, pár helyen megszúrkáljuk, majd kb. 6 órán keresztül így sütjük. Az idő leteltével a sütőzacskót kivágjuk, a sütőt 180 fokra állítjuk és kb. 20 perc alatt a húst megpirítjuk. Salátával, tetszőleges körettel, szálakra szedve tálaljuk, melegen és hidegen is egyaránt kitűnő fogás. 

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretemapulykat.blog.hu/api/trackback/id/tr3014046142

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása