Valami finomat és kiadósat ennél? Viszont sokat vacakolni sincs kedved? Akkor készítsed el az egyben sült pulykacombot, amihez kell egy éjszaka a sütés előtt, de megéri, mert garantáltan mindenki szeretni fogja:)
Egyben sült pulykacomb
Hozzávalók:
- 1-2 egész pulyka felsőcomb (filézve, szétnyitva) (kb. 2-3 kg)
- 1/2 dl olaj
- só
- őrölt bors
- 2 evőkanál őrölt pirospaprika
- 2 őszibarack
- 2 sárgabarack
- 2 vöröshagyma négybe vágva
- 2 nagyobb sárgarépa nagyobb karikákra vágva
A húst megmossuk, szárazra töröljük. A barackot megmossuk, a magokat eltávolítva, a gyümölcshúst pépesre aprítjuk. Hozzákeverjük a fűszereket, az olajat és mindent egy nagy méretű sütőzacskóba öntünk. A húst a pácba tesszük, a zacskó száját összefogva addig masszirozzuk, mozgatjuk, amíg a húst mindenhol bevonja a barackos massza. Egy éjszakára hűtőbe tesszük.
A sütőt 100 fokra kapcsoljuk, a sütőzacskóba 1/2 dl vizet öntünk, beletesszük a hagymát, a répát. A sütőzacskó száját összekötjük, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, pár helyen megszúrkáljuk, majd kb. 6 órán keresztül így sütjük. Az idő leteltével a sütőzacskót kivágjuk, a sütőt 180 fokra állítjuk és kb. 20 perc alatt a húst megpirítjuk. Salátával, tetszőleges körettel, szálakra szedve tálaljuk, melegen és hidegen is egyaránt kitűnő fogás.