Hozzávalók 12 db-hoz
a tésztához:
1,25 dl víz
12 dkg vaj
1 csipetnyi só
12 dkg liszt
3 tojás
a krémhez:
25 dkg mascarpone
25 dkg pulykasonka
só
őrölt bors
a tálaláshoz:
friss saláta
A tésztához a vizet a vajjal és sóval felforraljuk, majd állandó keverés mellett hozzáadjuk a lisztet. Továbbra is a tűz fölött tartva addig keverjük, amíg a tészta össze nem áll, fehér, filmszerű bevonat nem keletkezik rajta, és el nem válik az edény falától. Levesszük a tűzről, és egyesével (legjobb robotgép segítségével) hozzákeverjük a tojásokat. Tojásonként 2-2 percig keverjük. Vizes kézzel diónyi golyókat formálunk belőle, és sütőpapírral bélelt tepsire, egymástól 5 cm-re tesszük őket. A gömbök tetejét vizes ujjal átsimítjuk.
A sütőt 210 fokra melegítjük, 2 jégkockát dobunk a sütőbe, vagy vizet spriccelünk a sütő aljába, majd a fánkokat a gőzös sütőbe tesszük 12-15 percre, de közben a sütő ajtaját nem nyitjuk ki. Ezt követően a hőfokot 230 fokra emelve a süteményt aranysárgára sütjük (újabb 15-17 perc). A tepsiben hagyjuk kihűlni.
A krémhez a sonkát ledaráljuk, és összekeverjük a mascarponével. Ha szükséges, sózzuk, borsozzuk. A fánkokat kettévágjuk és a csillagcsőrös habzsákba töltött krémmel megtöltjük őket. Friss salátával tálaljuk.