A legfinomabb ételek a minőségi alapanyagoknál kezdődnek

Szeretem a pulykát

Sonkakrémes fánk

2018. február 23. - Szeretem a pulykát

sonkakremes_fank.png
Hozzávalók 12 db-hoz

a tésztához:
1,25 dl víz
12 dkg vaj
1 csipetnyi só
12 dkg liszt
3 tojás

a krémhez:
25 dkg mascarpone
25 dkg pulykasonka

őrölt bors

a tálaláshoz:
friss saláta

A tésztához a vizet a vajjal és sóval felforraljuk, majd állandó keverés mellett hozzáadjuk a lisztet. Továbbra is a tűz fölött tartva addig keverjük, amíg a tészta össze nem áll, fehér, filmszerű bevonat nem keletkezik rajta, és el nem válik az edény falától. Levesszük a tűzről, és egyesével (legjobb robotgép segítségével) hozzákeverjük a tojásokat. Tojásonként 2-2 percig keverjük. Vizes kézzel diónyi golyókat formálunk belőle, és sütőpapírral bélelt tepsire, egymástól 5 cm-re tesszük őket. A gömbök tetejét vizes ujjal átsimítjuk.

A sütőt 210 fokra melegítjük, 2 jégkockát dobunk a sütőbe, vagy vizet spriccelünk a sütő aljába, majd a fánkokat a gőzös sütőbe tesszük 12-15 percre, de közben a sütő ajtaját nem nyitjuk ki. Ezt követően a hőfokot 230 fokra emelve a süteményt aranysárgára sütjük (újabb 15-17 perc). A tepsiben hagyjuk kihűlni.

A krémhez a sonkát ledaráljuk, és összekeverjük a mascarponével. Ha szükséges, sózzuk, borsozzuk. A fánkokat kettévágjuk és a csillagcsőrös habzsákba töltött krémmel megtöltjük őket. Friss salátával tálaljuk.

 

 

 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretemapulykat.blog.hu/api/trackback/id/tr2713691304

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása